Kerja Baru Cabaran Baru

Fuhh, berhabuk dah page ni.. Tba2 tergerak nak bukak balik..

Dulu kerja ahli geologi (rugi berenti kalau tak jadi geng izyan juara masterchef dah.. Sob2) skang tak lagi. Setahun kerja kt tempat baru ni, nnt boleh post ‘A Year as Government Servant’. Huhu.

Masuk skang dah dekat 4 bulan kerja sebagai pegawai S41. Macam2 perkara baru yang aku nampak. Jeng jeng jeng.. To be honest, masuk gomen (government :p) aku culture shock sket. Mmg jauh beza. Mungkin aku sendiri seorang yg ssh nak adapt environment baru. Hehe.

Anyway, ssh senang positif negatif you have to go on with what you have right now. Cuba ikhlas kan diri so bende yang susah jadi senang. Sape2 yang nak masuk gomen think carefully. Plan your life (lol. Konon macam ape je)

‘Ya Allah, kuatkan lah hati ini dan diri ini untuk menempuh cabaran di dunia yang penuh dugaan. Amin.’