11 Sedap Foods You Probably Didn’t Know Could Give You Yellow Teeth!

Sharing with you guys all the sedap foods you may want to try! :D

Click the link below.

http://shevshenko7.sharethisstory.net/my-1206368-10748

Advertisements

NOTA PRU13: Politik Dan Diri

Assalamualaikum wbt.

Kepada yang mengundi, masa sekarang boleh dikatakan waktu kecederaan (injury time) untuk memangkah calon dari parti bertanding. Tangan-tangan yang memangkah ini akan menjadi penentu siapa tonggak pemacu tampuk kerajaan bagi penggal seterusnya.

Dari Facebook hingga ke Instagram, dari yang muda hingga ke tua masing2 mempunyai fakta tersendiri, mempunyai pendapat sendiri akan siapa yang patut diundi. Aku bukanlah seorang bijak pandai atau yang arif tentang politik ttp bagi seorang yang mempunyai akal fikiran, aku dapat lihat cara dan perubahan pemikiran rakyat masa kini tak kira cetek dan dalam. Masing-masing berupaya meyakinkan yang lain dengan hujah, cara dan gaya penulisan yang mantap.

Namun siapa salah siapa yang berada di landasan yang betul hanya Dia yang tahu. Kita yang menilai dan mengkritik hanyalah sekadar penilaian peribadi berdasarkan ilmu sedia ada dalam diri. Tuan punya badan juga yang tahu dia berada yang benar atau yang salah dengan pengetahuan mereka sendiri.

Namun di samping saling berdebat (secara sihat) antara satu sama lain jangan kita lupa untuk berdebat dengan diri kita sendiri.

Pernahkah kita berdebat dengan diri kita sejauh mana pencapaian SOLAT kita?

Pernahkah kita berdebat dengan diri kita sejauh mana kekerapan kita membaca AL-QURAN?

Pernahkah kita berdebat dengan diri kita sekeras mana usaha kita dalam mencari REDHA ALLAH?

Pernahkah kita berdebat dengan diri kita banyak mana dosa yang telah kita lakukan dan bagaimana TAUBAT kita?

Jangan lupa dunia ini hanya sementara. Selamat mengundi kepada yang mengundi dan ingat UNDI adalah RAHSIA. Semoga undi anda kelak membawa hari kita esok lebih baik dari hari ini.

Yang menulis,
Saya Yang Tidak Mengundi

Welcome 2013

Here we go… 2013 has came…

2012 had left me full of happiness and sad moments. Full of challenges, full of experiences. Be it sad or happy thing, those experiences should be fully ‘utilized’ to improve our current life.

the first day of the year has been a kick-start, a starting line for everyone to achieve their visions and aims made in the year before. what are the common aims?? hehehe…

1. Getting married (who doesn’t want this, leave a comment :P)

2. Stop/quit this and that…

3. Earn more money (I dream this so badly. hehe.)

4. Own a house, big car bla bla..

But then, having those dreams in mind is not a sin. Yes please dream a lot but do not harm other people. Live your life at the moment to the fullest and be happy!

**dah tulis lama tapi baru nak post. he he he. xoxo :P

Kerja Baru Cabaran Baru

Fuhh, berhabuk dah page ni.. Tba2 tergerak nak bukak balik..

Dulu kerja ahli geologi (rugi berenti kalau tak jadi geng izyan juara masterchef dah.. Sob2) skang tak lagi. Setahun kerja kt tempat baru ni, nnt boleh post ‘A Year as Government Servant’. Huhu.

Masuk skang dah dekat 4 bulan kerja sebagai pegawai S41. Macam2 perkara baru yang aku nampak. Jeng jeng jeng.. To be honest, masuk gomen (government :p) aku culture shock sket. Mmg jauh beza. Mungkin aku sendiri seorang yg ssh nak adapt environment baru. Hehe.

Anyway, ssh senang positif negatif you have to go on with what you have right now. Cuba ikhlas kan diri so bende yang susah jadi senang. Sape2 yang nak masuk gomen think carefully. Plan your life (lol. Konon macam ape je)

‘Ya Allah, kuatkan lah hati ini dan diri ini untuk menempuh cabaran di dunia yang penuh dugaan. Amin.’

DiaMarty Collection Updates

Assalamualaikum wbt,

Kepada semua penggemar kain-kain sulam dari Indonesia, pihak DiaMarty kini melangkah jauh dengan mempelbagaikan lagi produk mereka.

Untuk melihat produk-produk dari DiaMarty anda boleh klik pada link2 dibawah:

1. http://www.facebook.com/pages/Pemborong-Kain-Sulam-Bandung-Bunga-sulam-timbul/136760613092044

2. http://www.facebook.com/pages/DiaMarty-Collection-002059251-V/158614434200047

Jangan lupa LIKE!

3. http://diamarty.blogspot.com/

Nantikan kemunculan TUDUNG DIAMARTY!!

:)